Ostali prevozi

 

S kolesom …

Sistem Bicikelj je t.i. “bike-sharing” storitev v Ljubljani, ki je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, zagotavlja preprosto uporabo tako podnevi kot ponoči. Ne glede na to, ali uporabljate storitev redno oziroma le občasno, si lahko v času naročniškega razmerja izposojate kolesa brez kakršnih koli omejitev.

Postajališča sistema Bicikelj so sestavljena iz glavnega terminala in posameznih stojal s priklenjenimi kolesi. Postajališča vam omogočajo preprosto ter hitro premikanje, kadar greste po opravkih, med prevozom na fakulteto ali kadar se želite udeležiti dejavnosti v vašem prostem času.

Več informacij na portalu Bicikelj.

 

Projekt BCikel je sistem izposojanja mestnih koles v Mariboru. Za uporabnike je storitev izposoje koles BCikel sestavljena iz dveh delov. Prvi del zajema Registracijo novega uporabnika. To se izvede preko spletne strani www.bcikel.si. Drugi del zajame izposojo kolesa, uporabo kolesa ter na koncu vrnitev kolesa na ustrezno mesto. Torej, celotna shema od registracije od izposoje oz.  potrditve vračila kolesa poteka preko spletne strani. Na sami spletni strani so zato pripravljene vse potrebne aplikacije ter podani so vsi potrebni obrazci in navodila za uporabo.

 

Prevoz.org

Za enkratne vožnje po Sloveniji predlagamo, da si ogledaš portal Prevoz.org, kjer lahko ponudiš ali dobiš najcenejši prevoz med kraji po Sloveniji.