Natečaj: Veleposlanica za en dan 2024

Britansko veleposlaništvo v Ljubljani je objavilo natečaj “Veleposlanica za en dan 2024”. K sodelovanju so vabljene študentke, ki študirajo v Sloveniji in so stare od 18 do 25 let.

Natečaj bo zmagovalki omogočil edinstveno priložnost, da en dan spremlja delo veleposlanice Združenega kraljestva v Sloveniji ter se seznani z delom veleposlanice in drugih diplomatov.

S to iniciativo obeležujejo letošnji mednarodni dan žensk in spodbujajo mlade ženske na začetku karierne poti, da se aktivno vključijo in delujejo na področju diplomacije, zunanje politike in mednarodnih odnosov. Zaradi tega v okviru letošnjega natečaja “Veleposlanica za en dan” udeleženke pozivajo k razmisleku o vlogi žensk v kontekstu aktualnih tem in vprašanj na področju zagotavljanja varnosti, stabilnosti in miru.

Da bi spodbudili razmišljanje, iskanje odgovorov ter tvorno razpravo, so udeleženkam zastavili vprašanje, na katerega so vabljene, da odgovorijo v kratkem eseju (500 besed) na temo o trajnem pomenu Nata za našo varnost, saj letos praznujemo njegovo 75. obletnico.

Rok za oddajo esejev: 4. april 2024.

Več informacij in prijava: Ambassador for a Day 2024: British Embassy Ljubljana – GOV.UK (www.gov.uk)

Za dodatne informacije se lahko obrnete na: Barbaro Navala, 030 710 854, barbara.navala@fcdo.gov.uk