Zdravstveni dom za študente UL vabi na akcijo cepljenja proti HPV

V Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani so v zadnjih petih študijskih letih organizirali cepilne dneve, kjer so proti HPV cepili študentke zamudnice ter študente obeh spolov, ki niso zamudniki (torej samoplačniško). S cepilnimi dnevi se povečuje dostopnost cepljenja proti HPV. S programom nadaljujejo tudi v študijskem letu 2023/2024 namenom, da bi dosegli čim višjo precepljenost študentk in študentov.

Tokrat bo cepilni dan potekal v sredo, 4. oktobra med 7:00 in 19:00 v ZD za študente UL na Aškerčevi ulici 4 v Ljubljani.

Cepljenje je brezplačno za študentke zamudnice (rojene leta 1998 ali kasneje, ki do sedaj še niso bile cepljene). Za vse ostale je cepljenje samoplačniško. Potrebni so 3 odmerki, cena posameznega odmerka 9-valentnega cepiva Gardasil je 70 EUR.

Obvezno je predhodno naročanje, ki je na voljo na povezavi: https://www.zdstudenti.si/sistematski-pregledi-in-cepljenja/cepljenje-proti-okuzbi-hpv/.

NAVODILA ZA CEPLJENJE

Na cepljenje prinesite:
– zdravstveno kartico (mednarodni študenti pa: Evropsko kartico + fotokopijo  ali konvencijo: Pravica do zdravstvenih storitev za tujo zavarovano osebo + fotokopijo)
– cepilno knjižico
 zaščitno masko v primeru prehladnih obolenj

Za cepljenje morate biti popolnoma zdravi. V primeru, da akutno zbolite ali se termina iz kateregakoli razloga ne morete udeležiti, prosimo, da preko aplikacije čim prej odjavite termin. S tem sprostite mesto drugemu študentu.

SHEMA CEPLJENJA:

  • 1. odmerek (dan 0)
  • 2. odmerek (1-2 mesece po 1. odmerku)
  • 3. odmerek (3-5 mesecev po 2. odmerku)
  • pomembno je, da vse tri odmerke prejmete v roku 1 leta