Vabilo na soočenje s kandidati za poslance Evropskega parlamenta

V Medgeneracijski koaliciji Slovenije, ki združuje Dijaško organizacijo Slovenije, Študentsko organizacijo Slovenije, Mladinski svet Slovenije in Zvezo društev upokojencev Slovenije, v petek, 17. maja, od 11.00 do 12.30, pripravljamo soočenje s kandidati za poslance Evropskega parlamenta. MeKoS preko svojih organizacij članic zastopa preko 1 milijona volilnih upravičencev in je prav zato nedvomno pomemben igralec na družbeno-političnem parketu.

Soočenje bo potekalo v Kinodvorani Kina Gledališča Bežigrad, na naslovu Linhartova 11, 1000 Ljubljana. Predvideno je, da v živo dogodek spremlja preko 100 mladih in starejših, hkrati pa bo vzpostavljen prenos na družbenih omrežijh in televiziji. 

Letošnje soočenje bo moderiral RTV novinar Nejc Krevs, povabljenih pa bo 9 kandidatov iz 9 vodilnih političnih strank, ki bodo kandidirali na letošnjih evropskih volitvah.

Soočenje bo razdeljeno na 4 vsebinske sklope:

1. bivanjska problematika;

2. duševno zdravje in nasilje med mladimi ter starejšimi;

3. trajnostna mobilnost s poudarkom na javnem prevozu;

4. kaj ste in kaj boste naredili v primeru izvolitve na funkcijo evropske/ga poslanke/poslanca.

Vsak kandidat bo imel na voljo 1,5 minute časa za odgovor na vprašanje iz posameznega sklopa. Po presoji moderatorja bo občasno možnost replik. Na koncu moderirane razprave bo 30 minut predvidenih za vprašanja iz publike. Po zaključku dogodka pa bo v preddverju sledilo druženje ob hrani in pijači.

Na soočenje smo povabili nosilce list iz sledečih strank:

-SVOBODA,

-SDS,

-NSi,

-SD,

-LEVICA,

-VESNA,

-RESNICA,

-SLS,

-PIRATI.

Vabimo vas, da se prijavite preko Google forms prijavnice TUKAJ in se nam tako tudi pridružite na soočenju. V duhu medgeneracijskega dialoga lahko oblikujemo boljšo Evropsko unijo za vse nas, mlade in starejše!

Vljudno vas naprošamo, da na lokacijo prispete vsaj 15 minut pred začetkom dogodka, torej ob 10.45.

Več o MeKoS lahko najdete na spletni strani: https://mekos.si.

Se vidimo 17. maja, v Kinu Gledališču Bežigrad, ob 10.45h.

Grafična predloga s stavbami in besedilom