Vabilo na pogovor z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mreža MaMa vabita na mladinski dialog z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem.

Razmišljaš o aktualnih razmerah v svetu in o prihodnosti evropske skupnosti? Imaš zamisli za bolj zeleno, vključujočo, digitalno in solidarno Evropsko unijo? Se želiš aktivno vključiti v odločevalske procese? Potem se nam pridruži na vrhuncu praznovanja evropskega leta mladih v četrtek, 24.  novembra 2022 med 11.00 in 14.00 uro v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani ali spremljaj spletni prenos v živo!

Kako bo energetska kriza vplivala na zeleni prehod? Je evropska solidarnost na preizkušnji? kako vsem mladim zagotoviti enake pogoje za aktivno participacijo v družbi? Kako se Evropa izogiba pastem digitalizacije? To so vprašanja, ki so jih tvoji vrstniki zastavili v mladinskih dialogih z odločevalci na regijskih dogodkih v evropskem letu mladih. Kaj pa tebe zanima? Oglasi se v mladinskem dialogu z evropskim komisarjem in bodi glas mladih!

Izrazi svoje mnenje že zdaj in postavi vprašanje na Facebooku ali Instagramu Mreže MaMa ali mlad.si. Pridi na dogodek ali spremljaj dialog na spletu in svoje vprašanje zastavi neposredno.

Prijavi se do petka, 18. novembra 2022, s spletnim obrazcem. Praznuj z nami evropsko leto mladih tudi ti in vztrajaj, da se mlade upošteva, ko se vam prisluhne!

 

Program dogodka:

11.00–11.30 Registracija udeležencev – pravočasno pridi po svoj goodie bag!

11.30–11.40 Kratek pogovor z nacionalnimi koordinatorji evropskega leta mladih – Uradom RS za Mladino mag. Tina Kosi, direktorica Urada RS za mladino

11.30–12.00 ogrevanje in spoznavanje lokalnih mladinskih pobud, evropskih ciljev mladih in Voice Platforme – začuti utrip evropskega leta mladih v Sloveniji!

12.00–12.15 Prvi del dialoga: spoznaj evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča in njegovo delo

12.15–13.00 Drugi del dialoga: vprašanja mladih in razprava z evropskim komisarjem na temo zelene, vključujoče, digitalne in solidarne evropske družbe – izrazi svoje mnenje ali zastavi svoje vprašanje! (*vabljeni tudi gosti nacionalnih institucij)

13.00–13.15 Tretji del dialoga: Kaj sledi? nadaljnji ukrepi za vključevanje mladih v procese za razvoj Evrope prihodnosti – zelene, vključujoče, digitalne in solidarne za vse

13.15–14.00 Zaključek dogodka – druženje in izmenjava vtisov ob pogostitvi in glasbi.

 

#europeanyearofyouth #EYY2022 https://europa.eu/youth/year-of-youth_sl