Vabilo na Kulturni bazar 2023

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda, ministrica za kulturo  dr. Asta Vrečko ter direktor Zavoda RS za šolstvo, dr. Vinko Logaj vabijo na Kulturni bazar 2023, ki bo potekal 31. marca 2023 v Cankarjevem domu, Prešernova cesta 10, Ljubljana.

Jubilejni, 15. Kulturni bazar prinaša bogat program strokovnega usposabljanja. Skoraj petdeset dogodkov na ta dan udeleženkam in udeležencem omogoča, da si program oblikujejo po svojih potrebah in željah.

Osrednja tema Kulturnega bazarja 2023 je Ustvarjalnost za trajnostni razvoj. Ob predavanjih, predstavitvah, delavnicah, razstavah in pogovorih se bodo spraševali, kaj je trajnostni razvoj, kako ga razumemo v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kaj je in bo v prihodnje sploh vredno vedeti in znati ter kaj in kako poučevati za prihodnost?

Strokovno usposabljanje namenjajo strokovnim delavkam in delavcem iz vzgoje in izobraževanja; strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom različnih fakultet in akademij; strokovnim delavkam in delavcem iz kulture ter kulturnim ustvarjalkam in ustvarjalcem; strokovnim delavkam in delavcem širše strokovne javnosti, ki lahko pri svojem delu vključujete kulturnovzgojne vsebine; načrtovalkam in načrtovalcem politik ter strokovnim delavkam in delavcem na pristojnih ministrstvih in državnih ustanovah, ki v različnih resorjih skrbite za programe in projekte za otroke in mladino; načrtovalkam in načrtovalcem politik ter strokovnim delavkam in delavcem v občinah in lokalnih skupnostih, ki skrbite za kulturo in izobraževanje oz. družbene dejavnosti; staršem in drugim družinskim članicam in članom ter vsem, ki želite otrokom in mladim približati kakovostne kulturne vsebine, jim zagotoviti ustvarjalno preživljanje prostega časa ali pa skrbite za kakovostno družinsko kulturno pismenost; vsem, ki jih zanimata kultura in kulturno-umetnostna vzgoja.

Udeležbo na strokovnem usposabljanju Kulturni bazar 2023 si udeleženci zagotovijo z e-prijavo, ki je vstopnica na izbrane dogodke. Program je zasnovan tako, da so vsebine zanimive za vse naštete skupine strokovnih delavk in delavcev. Pri dogodkih, pri katerih je vsebinski poudarek prilagojen določeni skupini v okviru vzgojno-izobraževalnega sistema, je to posebej označeno.

Če si želite izbrati program, ki vam bo najbolj po meri glede na zanimanje in področje dela, se prijavite čim prej, saj je število sedežev v dvoranah in predavalnicah omejeno.

Prijavo pošljite čim prej, najpozneje pa do 24. marca 2023.

Potrdilo o udeležbi na strokovnem usposabljanju lahko prejmejo vsi, ki se udeležijo dogodkov v skupnem obsegu vsaj osmih šolskih ur. Udeležite se lahko tudi le posameznih dogodkov, vendar je tudi v tem primeru potrebna e-prijava (kot vstopnica). Udeležba na strokovnem usposabljanju je za vse udeležence brezplačna.

Kulturni bazar 2023 bo organiziran skladno z načeli trajnostnega razvoja.

Več informacij, prijave in program lahko najdete na https://kulturnibazar.si/.