V pomladni krvodajalski akciji sodelovalo več kot 700 študentov

Ljubljana, 22. april 2015 – V minulem tednu in začetku tega tedna je potekala že tradicionalna študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!«, ki jo organizira Študentska organizacija Slovenije s svojimi organizacijskimi oblikami. Povabilu h krvodajalstvu se je tokrat odzvalo nekaj več kot 700 študentov; številka bi bila še višja, a so v nekaterih centrih za transfuzijsko medicino v tem času dosegli polne zaloge krvi in so študente žal odslovili oz. jih povabili k darovanju krvi tudi ob drugih terminih med letom. Vsem študentom, ki so se odzvali našemu povabilu se iskreno zahvaljujemo – tudi v imenu tistih, ki jim bo kri pomagala rešiti življenje!
Študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« je že tradicionalni projekt, ki ga študentske organizacije izvajamo dvakrat letno. Opažamo, da število krvodajalcev tudi stalno narašča, kar pomeni, da smo študenti pripravljeni nesebično pomagati tistim, ki potrebujejo našo pomoč, tudi v obliki te življenjsko nujne tekočine.
Letos so največji delež študentov krvodajalcev zabeležili na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem, za kar so prejeli tudi posebno priznanje rektorja Univerze na Primorskem.
Vse študente, ki v teh 10 dneh niso mogli darovati krvi, ali pa so jih morda na centrih za transfuzijsko medicino zaradi polnih zalog odslovili, vabimo, da se nam pridružijo v jesenski krvodajalski akciji, ali pa se tudi samostojno kadarkoli napotijo na lokalne centre in opravijo krvodajalsko poslanstvo.
Letošnjo akcijo so z donacijo podprle tudi Lekarne Maribor, ki so vsakemu krvodajalcu podarile zavojček prehranskih dopolnil.