V jesenski študentski krvodajalski akciji že 800 študentov »Častilo pol litra«

Slovenija, 12. oktober 2015 – V minulem tednu je potekala že tradicionalna študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!«, ki jo organizira Študentska organizacija Slovenije s svojimi organizacijskimi oblikami. Povabilu h krvodajalstvu se je tokrat že odzvalo okoli 800 študentov, še nekaj pa jih pričakujemo še do konca meseca, ko akcija poteka še v nekaj krajih po Sloveniji. Vsem študentom, ki so se odzvali našemu povabilu, se iskreno zahvaljujemo – tudi v imenu tistih, ki jim bo kri pomagala rešiti življenje!
Študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« je že tradicionalni projekt, ki ga študentske organizacije izvajamo dvakrat letno. Našemu povabilu se vedno odzove veliko študentov, s svojim vzorom pa tudi druge nagovarjamo k temu plemenitemu dejanju. Tudi tokrat je bila glavnina aktivnosti zgoščena v enem tednu, sam projekt pa se je – v sodelovanju z različnimi transfuzijskimi oddelki po državi – razširil na cel mesec oktober. Seznam lokacij, kjer je še možno darovati kri (krvodajalske akcije v organizaciji študentskih klubov), je dostopen tudi na naši spletni strani: www.castimkri.si. Tudi po zaključku projekta pa študente, ki morda v tem času ne morejo darovati krvi, pozivamo h krvodajalstvu skozi vse leto, saj se lahko samostojno kadarkoli napotijo na lokalne centre in opravijo krvodajalsko poslanstvo.
Letošnjo akcijo so z donacijo znova podprle tudi Lekarne Maribor, ki so vsakemu krvodajalcu podarile zavojček prehranskih dopolnil, ki bodo študentom v prihajajočih hladnih dneh prišla še kako prav za še dodatno okrepitev imunskega sistema pred zimo.