Študentski brigadirji so se poslovili

Študentska delovna brigada je s svojo večletno zgodovino največji prostovoljni projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM). Slednja poteka že od leta 1999 z namenom, da študentje prostovoljci pomagajo pomoči potrebnim pri raznih delovnih opravilih, kot so: odstranjevanje posledic potresov in plazov, obnavljanje turističnih in tovornih poti, čiščenje in urejanje jaškov, krajevnih vodnjakov, vhodov in notranjosti rudnikov, krajevnih znamenitosti, razglednih stolpov, pleskanje ograj, mostovov in drugo.
Namen Študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati pomoči potrebnim, spodbujanje solidarnosti med študenti ter druženja ob delu, ki rodijo življenjska prijateljstva s spomini, ki trajajo še dolgo.
Letošnja 23. Študentska delovna brigada se je zaključila z udeležbo več kot 50 – ih študentov prostovoljcev, ki so v občini Ormož pustili pečat z marljivim delom na kar osmih deloviščih. Delovni akciji so se pridružili tudi predstavniki Študentske organizacije Slovenije, ki so poprijeli za razna dela in bili tako del izjemne ekipe, ki je resnično požrtvovalno doprinesla pozitivne spremembe tamkajšnji lokalni skupnosti.