Študentska organizacija Slovenije podpira peticijo »Za ohranitev kakovostnega javnega izobraževanja in odličnosti raziskovalnega dela«

Ljubljana, 22. januar 2015 – V Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) smo v preteklih dneh, ob napovedanih varčevalnih ukrepih v izobraževanju, večkrat opozorili na neustrezno strategijo financiranja javnega šolstva ter posledice, ki jih varčevanje v izobraževanju pušča na kakovosti tega. Ker podobno ugotavljajo tudi drugi deležniki v izobraževanju, med njimi tudi sindikati, smo se odločili podpreti peticijo Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) »Za ohranitev kakovostnega javnega izobraževanja in odličnosti raziskovalnega dela«.
Vse, ki se strinjajo s prizadevanji deležnikov v izobraževanju po ohranitvi kakovostnega javnega izobraževanja in odličnosti raziskovalnega dela ter nasprotujejo varčevanju v izobraževanju in raziskovanju, vabimo k podpisu peticije, ki jo je pripravil SVIZ. Podpise je mogoče oddati tudi na sedežu Študentske organizacije Slovenije (Dunajska 51, Ljubljana), vsak delovnik med 8. in 16. uro.