Študenti v pomoč bodočim brucem na informativnih dnevih

Ljubljana, 12. februar 2020 – Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) se, skupaj s svojimi entitetami Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Zvezo ŠKIS, pripravlja informativne dneve, ki bodo potekali v petek 14. in soboto 15. februarja.

 Ker se na Študentski organizaciji Slovenije zavedamo izjemnega pomena prehoda iz srednješolskega v študijsko življenje, ter dejstva, da je pred vpisom na izbrano fakulteto potrebno pridobiti čim več koristnih informacij o poteku in pogojih študija, bomo v petek in soboto študenti po celotni Sloveniji z nasveti in informacijami pomagali bodočim študentom.

Po vseh večjih mestih v Sloveniji, bodo v času informativnih dni v centru mesta in na fakultetah dijakom ves čas na voljo »študenti informatorji«, ki bodo z veseljem odgovorili na njihova vprašanja in jih usmerjali do željne fakultete.

 

ŠOU v Ljubljani

V pomoč bodočim študentom je ŠOU v Ljubljani že tradicionalno pripravil informativno brošuro, s katero bodo lahko bodoči študentje hitreje našli lokacije fakultet in ujeli pravi avtobus do njih. Brošura je že sedaj dostopna preko spleta, zato priporočamo, da si jo dijaki preberejo že pred informativnimi dnevi in se tako izognejo marsikateri zagati. Brošura je dostopna na:

http://online.anyflip.com/jipj/kngz/mobile/index.html?fbclid=IwAR1ULsS8WXdiWYYvensRHP0BBcRnfHstMbBBxCDk1yIRlaKPQ0yE6LnxsFcž.

V brošurah, ki jih bodo delili informatorji ŠOU v Ljubljani, je moč najti krajše opise fakultet, vozni red vlakov, avtobusov ter zemljevid voznih linij Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Poleg tega bodo lahko dijaki pridobili vse informacije o družini ŠOU v Ljubljani in storitvah, ki jih ponuja.

Brošure in nasvete bodo naši informatorji delili na info točkah med 8. in 15. uro ter v soboto od 8. do 11. ure:

  • glavna železniška postaja,
  • LPP postaja Bavarski dvor,
  • LPP Aškerčeva ter in
  • LPP Kardeljeva ploščad

Za dijake bo v času informativnih dni na voljo tudi brezplačna telefonska številka – Študentski telefon 01 438 02 53.

 

ŠOUM

ŠOUM  dijakom svetuje, da se pred odločitvijo o nadaljevanju šolanju dobro pozanimajo o podrobnostih, predvsem pa pridobijo čim več informacij od starejših kolegov. Prav tako, naj imajo v mislih možnosti dodatnega izobraževanja, praktičnega usposabljanja in možnosti zaposlitve po končani izobrazbi.

Nekaj pomembnih informacij:

  • po Mariboru lahko potujete z mestnim prometom – vozni redi in linije prometa so na voljo na marprom.si;
  • v kolikor se vam porodijo še kakšno vprašanje kasneje, lahko o samih fakultetah in študiju na fakulteti povprašate tudi tutorje – te najdeš na tutorsoum.si;
  • več informacij o vpisu najdete na: https://www.um.si/vpis/Strani/default.aspx.

 

Zveza ŠKIS

Tudi številni študentski klubi, pod okriljem Zveze ŠKIS te dni organizirajo  »neformalne« informativne dneve, kjer študentje iz lokalnega okolja predstavljajo svoje fakultete in študij.  Glavna prednost teh neformalnih informativnih dogodkov, kot so okrogle mize, je da dobijo dijaki informacije o fakulteti in o študiju nasploh iz »prve roke«. Torej od študentov, ki prihajajo iz istega okolja in se soočajo s podobnimi problemi.

Vse dodatne informacije o dogajanju v posameznih krajih, pa so na voljo tudi na uradnih straneh študentskih organizacij.

 

Klemen Peran, predsednik ŠOS: »Dragi dijaki, le še nekaj mesecev vas loči do konca vašega srednješolskega izobraževanja in kmalu se boste znašli pred premislekom, katero fakulteto ali akademijo izbrati za nadaljnje šolanje. Izbira je velika in zelo raznolika, zato izkoristite prihajajoče informativne dneve in se ne bojte zastaviti čim več vprašanj. Upam, da izberete tisto fakulteto, ki bo izpolnila vaše cilje in pričakovanja, ter vam dala možnost razvijanja vaših potencialov. Ne glede na to kakšna bo vaša odločitev, pa sem prepričan, da lahko pričakujete kakovostne programe in dobre pogoje za študij, obenem pa bodo študentske organizacije poskrbele, da boste vaš prosti čas preživljali kar se da kvalitetno, poučno in brezskrbno. Želim vam uspešen zaključek srednješolskega izobraževanja in obilo sreče pri prihajajočih odločitvah!«