Študenti na pomoč prizadetim v poplavah

Ljubljana, 7. avgust 2023 – Tudi študenti smo pri odpravljanju posledic katastrofalnih poplav, ki so Slovenijo prizadele  konec preteklega tedna, priskočili na pomoč. Študentske organizacije univerz in študentski klubi zbirajo pomoč prizadetim, mnogi pa organizirajo tudi odhode skupin prostovoljcev, ki vsak dan na terenu pomagajo pri odpravljanju posledic najbolj prizadetim.

V Ljubno ob Savinji tako odhajajo prostovoljci iz Ptuja (Klub ptujskih študentov), Lenarta (Študentski klub Slovenskih Goric), Ruš (KURS), in Grosuplja (GROŠ), tja prav tako odhajajo prostovoljci, ki jih organizirata Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Univerze v Ljubljani (ŠOU LJ). V Ljutomeru pa pomagajo prostovoljci iz domačega kluba (Prleški študentski klub) ter iz Ormoža (Klub ormoških študentov.

V svojih krajih se akcij odpravljanja posledic udeležujejo tudi študenti Kluba medvoških študentov, Študentskega kluba Kamnik, Kluba posavskih študentov, Kluba koroških študentov, Kluba radovljiških študentov ter Kluba škofjeloških študentov.

Donacije (tako finančne, kot v obliki prepotrebnih potrebščin) pa so že prispevali Klub mariborskih študentov (KMŠ), Društvo novomeških študentov (DNŠ), Ribniški študentski klub (RŠK) ter Klub študentov Postojne in Pivke (KŠOPP).

Študenti ali drugi prostovoljci, ki želite pomagati najbolj prizadetim, se lahko obrnete neposredno na navedene organizacije, ki vam bodo lahko dale več informacij o organizirani pomoči.

Pri pomoči na terenu se lahko obrnete na:

Klub študentov občine Celje – KŠOC

Študentske organizacije in Zveza ŠKIS v Zgornji Savinjski dolini

 

Svojo pripravljenost lahko izkažete z izpolnitvijo obrazca tudi na spletni strani Slovenske Filantropije ali na uradni spletni strani Poplave 2023.