ŠOS na Študentski areni: Zdrav študent je aktiven študent

Ljubljana, 19. oktober 2015 – Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) se bo tudi letos predstavljala na največji izobraževalno-sejemski prireditvi za mlade v Sloveniji – Študentski areni, ki letos poteka že šestnajstič. Od torka do četrtka se bodo lahko študenti in drugi obiskovalci na naši stojnici seznanili z našimi aktivnostmi ter se informirali o študentskih pravicah. Letošnja prireditev poteka pod sloganom »Aktiviraj se!«, h kateremu na ŠOS dodajamo, da je le zdrav študent lahko aktiven študent. Zato bomo letos dali poseben poudarek promociji zdrave prehrane in zdravega življenjskega sloga med študenti.
Med 20. in 22. oktobrom bo v Ljubljani potekala že 16. tradicionalna »Študentska arena«, na kateri se bo ŠOS letos predstavljal skozi projekte, ki skrbijo za zdravje študentske populacije. Pomemben dejavnik zdravstvene preventive je zagotovo skrb za zdravo prehrano. ŠOS si kot izvajalec subvencionirane študentske prehrane, v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi prizadeva, da bi bili študentski obroki zdravi in kakovostni. V okviru promocije študentske prehrane bo tako na stojnici ŠOS možen vpis v sistem subvencionirane študentske prehrane – za vse zamudnike in tiste, ki so se želeli izogniti vrstam ob začetku novega študijskega leta.
Ker pa študentski obroki niso edini del prehrane študenta, poleg tega včasih zmanjka časa za obisk restavracije … si na ŠOS prizadevamo študente spodbuditi k pripravi zdravih, a enostavnih in cenovno ugodnih obrokov tudi doma. V okviru projekta »Jem zdravo. Študiram s polno paro!« tako spodbujamo študente k objavi lastnih receptov za zdrave in študentskem u žepu prijazne obroke. Na spletni strani www.jemzdravo.si lahko študenti objavljajo svoje recepte in se potegujejo za privlačne nagrade, na naši stojnici pa si bodo lahko brezplačno pripravili zdrav sadni obrok, ob tem pa še poskrbeli za pravo dozo gibanja po več-urnem sedenju na predavanjih.
Informatorji na stojnici bodo študentom z veseljem odgovorili na vprašanja, povezana s študijem in študentskimi pravicami. Prav tako pa bodo študentje lahko oddali svoje predloge.
Študentska arena bo, kot vsako leto, poskrbela za bogat izobraževalni in zabavni program, z okoli 60 predavanju, 40 plesnimi in pevskimi točkami, športnimi aktivnostmi … Letos bo velik poudarek tudi na mreženju – v okviru MALE ŠOLE MREŽENJA, kjer bodo študenti osvojili vse veščine mreženja za vsakdanjo komunikacijo, predvsem pa pri iskanju zaposlitve in novih priložnosti; prav tako pa se bodo iskalcem zaposlitve predstavile tudi ORGANIZACIJE IN PODJETJA s področja študija, zaposlovanja, osebnih financ, zdravja, okoljevarstva, literature, kulture idr.