S*ANJE ŠTUDENTOV

V spomin na mednarodni dan študentov in v želji izpostaviti aktualno stanje študentske populacije danes vas vabimo na dogodek S*ANJE ŠTUDENTOV, ki bo 20. novembra 2018 ob 15.00 v Rožni dolini.

Novembra študentje praznujemo naš mednarodni dan in se spominjamo dogodkov iz leta 1939 v Pragi, 1973 v Atenah, 1989 na Češkoslovaškem ter mnogih drugih študentskih prizadevanj za demokratično izobraževanje in demokratično družbo.

Leto 2018 pa predstavlja tudi 50. obletnico slovenskih študentskih demonstracij v študentskem naselju Rožna dolina, ob čemer so takratni študentje vzpostavili dokument stališč o aktualnih družbenih vprašanjih: Študentske zahteve. Na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) smo primerjali stališča študentov iz leta 1968 in ugotovili, da je stanje danes zelo podobno – le posodobljeno. Vabljeni k branju primerjav zahtev študentov iz leta 1968 in 2018!

Namen projekta je organizirati obeležitveni shod dveh pomembnih dogodkov: mednarodni dan študentov in 50. obletnico slovenskih študentskih demonstracij.

Organizatorji: Študentska organizacija Slovenija, Študentska organizacija univerze v Ljubljani, Študentska organizacija univerze v Mariboru, Študentska organizacija univerze na Primorskem, Zveza študentskih klubov Slovenije in študentski klubi, Radio Študent in Študentski svet stanovalcev.

FB dogodek