Prva okrogla miza v okviru programa Tutorstvo ASEF

Po 4-mesečnem delu znotraj tutorskih skupin ASEF v okviru programa Tutorstvo ASEF organizira prvo okroglo mizo z naslovom “Cilji trajnostnega razvoja: med utopijo in realnostjo”.

Okrogla miza bo potekala v sredo, 1. februarja, ob 19. uri v Prešernovi dvorani na SAZU (Novi trg 4, 1000 Ljubljana) in prek Zooma. Na dogodek je obvezna prijava prek Eventbrite.

Tutorstvo ASEF je program, ki zajema delo s štipendisti ASEF v manjših skupinah v obliki samostojnega raziskovanja, razpravljanja in pisanja prispevkov na družbeno aktualne teme, kar vodijo tutorji po posameznih področjih.

V študijskem letu 2022/2023 je vsaka izmed šestih skupin izbrala enega od ciljev trajnostnega razvoja, kot jih opredeljujejo Združeni narodi (ZN). Delo na izbranih temah znotraj posameznih skupin bo predstavljeno pod naslovom okrogle mize ‘Cilji trajnostnega razvoja: med utopijo in realnostjo’.

Na okrogli mizi bodo z ugotovitvami, do katerih so prišli med tutorskimi srečanji, sodelovali štipendisti ASEF generacije 2022 iz šestih tutorskih skupin:

  • Biokemija in kemija: Martin Rihtaršič (tutor prof. dr. Zdenko Časar)
  • Fizika in matematika: Natan Dominko Kobilica (tutor izr. prof. dr. Sašo Grozdanov)
  • Računalništvo: David Nabergoj (tutor prof. dr. Ivan Bratko)
  • Finance: Matej Škerlep (tutorka izr. prof. dr. Aleksandra Gregorič)
  • Biologija in medicina: Jakob Timotej Stojanov Konda (tutorka Ana Ramovš, dr. med.)
  • Umetnost in družbene vede: Arjana Savarin (tutor Robert Dolinar)

Dogodek bo povezovala Maja Ratej, voditeljica na Valu 202.

Na dogodek se je treba predhodno prijaviti do srede, 1. februarja, do 17. ure. Ob prijavi izberete vrsto udeležbe – na lokaciji ali prek Zooma. Zoom povezavo za dostop do okrogle mize bodo vsi prijavljeni udeleženci prejeli na elektronski naslov na dan dogodka.

Dogodek se organizira s podporo Urada RS za mladino.