Prijave na »ŠOUROCK 2023« so odprte

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis na natečaj za študentske oziroma dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK ’23«. Razpis je objavljen na spletni strani www.sourock.si, rok za prijavo je 30. junij 2023.

ŠOUM že 20. leto zapored pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR, podporo pri grajenju glasbene poti in več nastopov po Sloveniji.

Na letošnji festival se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska. Prijavnica in razpis za »ŠOUROCK ’23« sta objavljena na spletni strani www.sourock.si. Spletno prijavo morajo skupine oddati do vključno petka, 30. junija 2023.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno-prireditvenega centra ŠTUK predstavile v treh večerih. Skupine, ki bodo pokazale največji potencial, se bodo predstavile še v velikem – finalnem večeru, ki bo izveden v mesecu oktobru.

»ŠOUROCK se s svojo dolgoletno tradicijo uvršča med ene najbolj uveljavljenih in največjih glasbenih natečajev za mlade glasbene skupine v Sloveniji. Odlikujejo ga predvsem strokovna in zavzeta ekipa, ki skrbi za izvedbo dogodkov v kvalitetnem okolju, pristen »rockovski« duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, mnoga sodelovanja s podporniki, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki. Da je ŠOUROCK dobra odskočna deska, pričajo zgodbe nekaterih skupin preteklih let, ki s svojimi nastopi in ustvarjalnostjo puščajo pečat na slovenski glasbeni sceni,« dodaja vodja projekta Anej Pevec.

Strokovno komisijo v tej sezoni sestavljajo:

  • Robert Novak, manager in član rockovske zasedbe Mi2, sodeloval s številnimi ustvarjalci;
  • Marko Furek, profesor glasbe in član številnih znanih glasbenih zasedb;
  • Denis Jančič, eden najboljših slovenskih rock bobnarjev, sodeloval s številnimi ustvarjalci;
  • Matic Jereb, vokalist, član zasedbe Stari pes;
  • Tine Matjašič, frontman in avtor komadov skupine Alo!Stari.

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil glavno nagrado v višini 1.000,00 € bruto, ki ga lahko skupina porabi po lastni izbiri. ŠOUM najboljših skupini omogoča PR podporo in tudi več koncertov (Gora Rocka, Festival Lent, Lampiončki, studio Glas podzemlja, ŠOUROCK’24, Castle festival …).