Postani del Evropske prireditve za mlade EYE2023!

Ali že poznaš Evropsko prireditev za mlade (EYE), ki v Evropski parlament v Strasbourgu vsako drugo leto privabi na tisoče mladih iz vse Evrope? 9. in 10. junija prihodnje leto na EYE2023 pričakujejo okoli 10.000 mladih, ki bodo imeli odlično priložnost za druženje, iskanje navdiha v idejah soudeležencev in izmenjavo pogledov o prihodnosti Evrope s številnimi strokovnjaki, aktivisti, vplivneži in odločevalci v središču evropske demokracije.

Na dogodek se lahko prijavijo mladi med 16. in 30. letom, v skupinah z najmanj 10 člani. Svetujemo vam, da ne zamudite priložnosti za druženje, zato čim prej zberi ekipo in pripravljeni pričakajte odprtje registracijskega postopka 6. februarja 2023.

Udeležba na dogodku je brezplačna, udeleženci pa si morajo sami kriti prevoz in bivanje v Strasbourgu. A tudi če se vam to zdi prevelik finančni zalogaj, ne obupajte. 1. decembra 2022 se namreč odpre natečaj za sofinanciranje udeležbe, kar pomeni, da vam bo Evropski parlament, če boste izbrani, kril del stroškov poti in nastanitve.

 

Postani aktivni del EYE2023!

Bi rad tudi ti aktivno sodeloval na dogodku s svojo interaktivno, umetniško ali drugo dejavnostjo? Nič lažjega, razpis za prijavo aktivnosti je že odprt, rok za prijavo pa se izteče 10. novembra. Več informacij in prijavni obrazec najdeš na tej povezavi, lahko pa se udeležiš tudi spletnega dogodka na to temo, ki bo v sredo, 21. septembra, ob 11. uri potekal na Facebooku.

Dodatne informacije o Evropski prireditvi za mlade najdeš tukaj.