Pomladanska študentska krvodajalska akcija v polnem teku

Slovenija, 15. april 2015 – V ponedeljek, 13. aprila se je pričela pomladanska študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!«, ki jo na Študentski organizaciji Slovenije v sodelovanju s študentskimi organizacijami univerz in študentskimi klubi uspešno izvajamo že vrsto let. Povabilu h krvodajalstvu se je odzvalo že skoraj 500 študentov, ostale vabimo, da se priključijo akcijam, ki potekajo do konca tedna po različnih krajih po Sloveniji. Ker dobivamo s terena informacije, da je krvi ponekod že dovolj, študente pozivamo, naj se pozanimajo, kako je z zalogami krvi njihove krvne skupine. Kri bo možno darovati tudi prihodnji teden oz. kasneje – glede na zaloge.
Na študentskih organizacijah in klubih smo z odzivom študentov zadovoljni, vse, ki še zbirajo pogum pa vabimo, da se nam pridružijo še do konca tedna. Krvodajalska akcija tudi letos poteka po več krajih po Sloveniji. Seznam terminov in lokacij je objavljen na spletni strani: http://www.castimkri.si/. Ker s terena dobivamo informacije, da so ponekod zaloge krvi (za določene krvne skupine) polne, študente krvodajalce pozivamo, da se o potrebah po krvi pozanimajo pri koordinatorjih ali na Zavodu za transfuzijsko medicino.
Študentje s številčno udeležbo na vsaki krvodajalski akciji vedno znova dokazujemo, da znamo stopiti skupaj, ko gre za dobrodelnost in pomoč šibkejšim. Verjamemo, da bo življenjsko pomembna tekočina pomagala rešiti marsikatero življenje.
Ob tej priložnosti bi se vsi organizatorji akcije radi iz srca zahvalili vsem, ki so že darovali in vabimo ter spodbujamo ve tiste, ki o tem še razmišljate, da se nam pridružite. Tudi tokrat je za krvodajalce dobro poskrbljeno, saj vsak darovalec prejme simbolično darilo, ki so ga zagotovile Lekarne Maribor. http://www.mb-lekarne.si/