Objavljen je razpis za deficitarne štipendije za šolsko leto 2023/24

Ljubljana, 20. januar 2023 – Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil nov razpis za podelitev štipendij za deficitarne poklice za prihajajoče študijsko leto. Vlogo za štipendijo bo mogoče oddati med 19. in 26. septembrom 2023.

Poklici, za katere bo mogoče pridobiti štipendijo za deficitarne poklice so: kamnosek, inštalater/inštalaterka strojnih inštalacij, oblikovalec kovin orodjar/orodjarka, steklar/steklarka, tehnik/tehnica steklarstva, avtokaroserist/avtokaroseristka, zidar/zidarka, tesar/tesarka, steklar/steklarka, klepar-krovec/kleparka-krovka, izvajalec/izvajalka suhomontažne gradnje, slikopleskar-črkoslikar/slikopleskarka-črkoslikarka, pek/pekarka, pečar-polagalec keramičnih oblog/pečarka-polagalka keramičnih oblog, slaščičar/slaščičarka, gozdar/gozdarka, mesar/mesarka, dimnikar/dimnikarka, tapetnik/tapetničarka, gastronom hotelir/gastronomka hotelirka, mizar/mizarka.

Med dvojezičnimi programi so kot deficitarni poklici določeni naslednji: ekonomski tehnik/ekonomska tehnica (IS), ki se izvaja v italijanskem jeziku (PTI); avtoserviser/avtoserviserka (IS), ki se izvaja v italijanskem jeziku; predšolska vzgoja (IS), ki se izvaja v italijanskem jeziku; mehatronik operater/operaterka (DV), ki se izvaja v madžarskem jeziku; strojni tehnik/strojna tehnica (DV), ki se izvaja v madžarskem jeziku; kemijski tehnik/kemijska tehnica (DV), ki se izvaja v madžarskem jeziku; ekonomski tehnik/ekonomska tehnica (IS), ki se izvaja v madžarskem jeziku (PTI).

Več informacij in besedilo razpisa so na voljo na spletni strani javnega sklada.