Ni (več) piflanja? Ni panike!

Se šola ali študij zate zaključuje? Si se morda zaposlil/-a ali v tem letu dopolnil/-a 26 let? Potem se nujno pozanimaj in beri dalje.

Zakaj dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Obvezno zdravstveno zavarovanje v večini primerov krije le del stroškov zdravstvenih storitev, ki so pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Razliko do polne vrednosti zdravstvenih storitev krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če nimaš več statusa študenta ali dijaka oziroma dopolniš 26 let ali se prijavljaš na Zavod za zaposlovanje, postaneš zavezanec za doplačila. To pomeni, da zdaj potrebuješ dopolnilno zdravstveno zavarovanje, s katerim se izogneš visokim zdravstvenim stroškom. Namreč v primeru, če zboliš oz. se poškoduješ in potrebuješ zdravniško pomoč, moraš brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja del stroškov zdravstvenih storitev plačati kar iz svojega žepa. Ta doplačila so lahko zelo visoka. S sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pa Varuh zdravja, Vzajemna, krije doplačila.

Top ugodnosti

Ob sklenitvi zavarovanja nudi Varuh zdravja, Vzajemna kup ugodnosti. Mladi do 27 let prejmejo darilni bon Extreme Vital v vrednosti 35 EUR. Poleg tega ob vključitvi v lojalnostni program Varuh zdravja prejmejo tudi majico, dobroimetje Vzajemne za 20 EUR, izreden popust ob sklenitvi zavarovanja Tujina Multirip ter bon v vrednosti 100 EUR za dentalne storitve pri izvajalcu Ars Salutaris Adriatic d.o.o. Več o ugodnostih in pogojih si preberite na spletni strani vzajemna.si/nipanike. Ob tem so v programu Varuh zdravja na voljo tudi popusti na rekreacijske, zdravstvene in wellness storitve, spletna telovadnica ter zdravstveni nasveti.

To pa še ni vse! Na voljo je tudi eno leto brezplačne uporabe storitve Dr. Posvet, ki zagotavlja brezplačen posvet z zdravnikom 24/7 prek priljubljenih aplikacij za klepet ter dva para nogavic Crazy socks ob sklenitvi kateregakoli dodatnega zavarovanja. Če se odločiš za sklenitev preko spletne strani vzajemna.si/nipanike, pa prejmeš 3 % popust na premijo.

Pomembno

Zavarovanje skleni v roku 30 dni od trenutka, ko postaneš zavezanec za doplačilo, in začelo ti bo veljati že naslednji dan. Če rok zamudiš, bo zavarovanje po zakonu začelo veljati šele čez 3 mesece, to pa pomeni, da boš moral/-aa zdravstvene stroške v tem času pokriti sam/-a. Če se ne zavaruješ, se bo tvoja premija po zakonu povišala za 3 % za vsako leto, ko boš nezavarovan/-a.

Zanimivo!

Kakšen del stroškov krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

  • zobna protetika: 90 %
  • očala: 90 %
  • nenujni reševalni prevozi: 90 %
  • zdravila na recept z vmesne liste: 90 %
  • bolnišnično zdravljenje: 20 – 30 %
  • osnovne zdravstvene storitve: 20 %

In ne pozabi: V primerih, ko je strošek opravljene storitve visok (npr. pri zahtevnejših operativnih posegih), lahko 20 % doplačilo stroškov predstavlja veliko finančno breme.

Filmske nagrade

Obeta se ti eno leto brezskrbnih filmskih užitkov, če boš z nekaj sreče zadel/-a naročnino na priljubljeni Netflix. Vsak teden bodo v času od 22. 9. do 13. 10. podelili po 2 Netflix premium paketa, prejmeš pa lahko tudi zavarovanje Tujina Multitrip ali ostale nagrade. Sodeluj na vzajemna.si/nipanike!