MVZI vabi na 5. posvet Platforme znanja

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije vabi na 5. posvet Platforme znanja z naslovom »Skupno znanje za zeleni prehod družbe: prispevek visokega šolstva, znanosti in inovacij«, ki bo potekal v živo, 20. marca 2023 v Hiši EU v Ljubljani.

Na dogodek se lahko prijavite prek naslednje povezave do 15. marca oz. do zapolnitve prostih mest, če se boste odločili za fizično udeležbo.

Registracija se bo pričela ob 9h, uradni del dogodka bo potekal med 9.30 in 13.15., sledila pa bo trajnostna pogostitev in mreženje, ki se bo zaključilo ob 14h. Dogodek bo možno spremljati tudi prek spletnih pretočnih kanalov Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Platforma znanja je pobuda Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, s katero želijo vzpostaviti trajnejši okvir za redno informiranje deležnikov o aktualnih evropskih pobudah, kot tudi za sodelovanje, sooblikovanje in izmenjavo mnenj na področjih visokega šolstva, raziskav in inovacij. Na ta način želijo okrepiti so-oblikovanje in skupno uresničevanje politik na teh področjih, podpreti vpetost slovenskega visokošolskega, raziskovalnega in inovacijskega prostora v evropski prostor, učinkovito spodbujati sinergije med področji in skupaj graditi družbo znanja, ki lahko bistveno prispeva k dobrobiti državljanov.

Spodaj lahko najdete tudi:

  1.  osnutek programa,
  2. diskusijski dokument in
  3. praktične informacije v zvezi z dogodkom.