Krvodajalska akcija “Častim ½ litra” bo tudi v aprilu potekala prilagojeno

Študentska organizacija Slovenije v sodelovanju s študentskimi organizacijami univerz: ŠOULJŠOUM in ŠOUPZvezo študentskih klubov SlovenijeZavodom Republike Slovenije za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije poziva študente, da se udeležijo vseslovenske krvodajalske akcije “Častim 1/2 litra”, ki bo potekala cel april z osrednjim delom od 6. do 10. aprila 2021. Slednja se bo izvedla prilagojeno v več krajih po Sloveniji, skladno z ukrepi za preprečevanje prenosa SARS-CoV-2.

Študenti krvodajalci se morate preko telefona PREDHODNO NAROČITI na odvzem krvi. Po prijavi boste prejeli sms vabilo, v katerem boste naprošeni za povratni klic, da zdravstveno osebje preveri vaše pogoje (ustreznost) in da individualno uskladite termin prihoda.

KJE IN KDAJ lahko darujete kri, je objavljeno TUKAJ.

Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino sporoča: “Zaloge krvi so nizke, vendar takšne, da z njimi pokrivamo potrebe po krvi. Zaloge sprotno in skrbno spremljamo – tako prihod krvodajalcev kot tudi izdajo krvi. Transfuzijska služba je uvedla dodatne zaščitne ukrepe, s katerimi krvodajalcem in zaposlenim omogočamo varno okolje in varen odvzem krvi.”

Za dodatne informacije lahko pokličete neposredno na Zavod RS za transfuzijsko medicino ali Rdeči križ Slovenije.

Splošne informacije o poteku krvodajalske akcije najdete TUKAJ in na Facebook strani.