Kri tokrat »častilo« več kot 1000 študentov

Slovenija, 2. november 2016 – Prvi študijski mesec je tudi letos minil v znamenju študentske krvodajalske akcije »Častim pol litra!«. Organizatorji projekta – Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in njene organizacijske oblike – smo krvodajalske akcije organizirali v 16 krajih po vsej Sloveniji, udeležilo pa se jih je več kot 1000 študentov.
Študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« je že tradicionalni projekt, ki ga študentske organizacije v sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije organiziramo dvakrat letno – oktobra in aprila. Vsako leto se akciji pridružuje večje število študentov, ki se zavedajo, da krvodajalstvo predstavlja nadvse pomemben del zdravstvenega sistema, saj bolnikom omogoča ustrezno oskrbo s krvjo.
Letošnjo akcijo so z donacijo znova podprle tudi Lekarne Maribor, ki so vsakemu krvodajalcu podarile prehransko dopolnilo, ki bo študentom v prihajajočih hladnih dneh pomagalo pri krepitvi imunskega sistema in ohranjanju zdravja.
Hvala vsem, ki ste s tako plemenitim dejanjem, kot je darovanje krvi pripomogli k uspešno izpeljani akciji in, kar je še pomembneje, k zdravju številnih bolnikov v slovenskih bolnišnicah.
Se vidimo aprila, ko bomo ponovno častili, do takrat pa nas spremljajte na naši spletni strani www.castimkri.si in Facebook strani Častim pol litra, kjer bomo med drugim obveščali tudi o aktualnih potrebah po posameznih krvnih skupinah.