Kri je »častilo« več kot 250 študentov

Kri je »častilo« več kot 250 študentov

Slovenija, 3. maj 2024 – pretekli mesec je minil v znamenju študentske krvodajalske akcije »Častim pol litra!«. Vseslovenska krvodajalska akcija, ki jo že več let zaporedoma organizira Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) v sodelovanju s študentskimi organizacijami univerz (ŠOU v Ljubljani, ŠOUM in ŠOUP) in  študentskimi klubi Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) je tokrat spodbudila k darovanju krvi več kot 250 študentov.

Študenti krvodajalsko akcijo organizirajo dvakrat letno – oktobra in aprila v sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije. Vsako leto se z akcijo ozavešča o pomenu darovanja krvi, ki predstavlja nadvse pomemben del zdravstvenega sistema, saj bolnikom omogoča ustrezno oskrbo s krvjo, ki je z zalogami večkrat v pomanjkanju.

Fazli Gashi, vodja projekta: “Hvala vsem, ki ste s tako plemenitim dejanjem, kot je darovanje krvi pripomogli k uspešno izpeljani akciji in, kar je še pomembneje, k zdravju številnih bolnikov v slovenskih bolnišnicah.”

Se vidimo oktobra, ko bomo ponovno častili, do takrat pa nas spremljajte na naši spletni strani www.castimkri.si in Facebook strani Častim pol litra, kjer bomo med drugim obveščali tudi o aktualnih potrebah po posameznih krvnih skupinah.