Koncert mladih ukrajinskih glasbenikov – Odkrivaj EU: Solidarnost z Ukrajino

Hiša Evropske unije vabi v četrtek, 5. maja 2022 ob 18. uri za Hišo Evropske unije (Dunajska 22) na posebno kulturno doživetje. Teden Evrope bo odprla s koncertom mladih ukrajinskih glasbenikov, ki so v Sloveniji v okviru projekta Glasba za prihodnost. Obeta se bogat program klasične glasbe, krajši pogovor z mladimi ustvarjalci in za konec okušanje ukrajinskih značilnih jedi. Ta dan bodo na ogled tudi likovni izdelki OŠ n.h. Maksa Pečarja iz Črnuč.

Dogodek je brezplačen, vendar se je treba predhodno prijaviti na: www.bit.ly/OdkrivajEU. Prijave potekajo do zasedbe prostih mest.

Pobuda Glasba za prihodnost je umetniško-donatorski projekt, oblikovan v duhu glasbenega povezovanja in solidarnosti. Ob prvih dneh vojne v Ukrajini sta slovenski in ukrajinski mladinski orkester s sodelovanjem omogočila evakuacijo mladih ukrajinskih glasbenikov in njihovih svojcev, ki pod okriljem projekta nadaljujejo z glasbenim izobraževanjem v Sloveniji. Glasba je njihovo poslanstvo in življenjski cilj, njihov inštrument pa najbolj dragocena lastnina.

Dogodek je del cikla desetih družabnih prireditev pod skupnim imenom Odkrivaj EU, v okviru katerih ste vsak mesec vabljeni v Hišo EU.

*V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Hiše Evropske unije.