Jeseni kri častilo 1.594 darovalcev

Slovenija, 2. november 2017 – V mesecu oktobru je tudi letos potekala študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!«. Organizatorji projekta – Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in njene organizacijske oblike – so krvodajalske akcije organizirali v 17 krajih po vsej Sloveniji, udeležilo pa se jih je 1.594 posameznikov.

Študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« je tradicionalni projekt, ki ga Študentske organizacije v sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije organizirajo dvakrat letno – oktobra in aprila. Vsako leto se akciji pridružuje večje število krvodajalcev, ki se zavedajo, da krvodajalstvo predstavlja nadvse pomemben del zdravstvenega sistema, saj bolnikom omogoča ustrezno oskrbo s krvjo.

Letošnjo akcijo so z donacijo znova podprle tudi Lekarne Maribor, ki so vsakemu krvodajalcu podarile simbolično darilo.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem, ki so s tako plemenitim dejanjem, kot je darovanje krvi, pripomogli k uspešno izpeljani akciji in, kar je še pomembneje, k zdravju številnih bolnikov v slovenskih bolnišnicah.

Ponovno pa se vidimo aprila, ko bomo ponovno častili, do takrat pa novice spremljajte na spletni strani www.castimkri.si in Facebook strani Častim pol litra, kjer bodo med drugim obveščali tudi o aktualnih potrebah po posameznih krvnih skupinah.

– – –

Dodatne informacije:

Matic Ber

Strokovni sodelavec ŠOS

e-pošta: info@studentska-org.si

GSM: 031 338 920