Evropski hackathon – EU Sparks for Climate

Državljani in raziskovalci po vsej Evropi bodo od 20. do 22. junija 2024 združili moči pri razvoju inovativnih rešitev za podnebne spremembe.

Tehnološki park Ljubljana vas vabi, da se pridružite tej vznemirljivi pobudi! Želite prispevati svoje ideje? Predlagajte podnebni problem, ki vpliva na vaše območje, in sodelujte z drugimi pri iskanju tehnoloških ali družbenih inovacijskih rešitev.

Zakaj je vaša udeležba pomembna?

Podnebni izzivi so med najresnejšimi grožnjami, s katerimi se sooča človeštvo. Globalno segrevanje, ki ga povzročajo emisije toplogrednih plinov, vodi do dviga morske gladine, bolj pogostih in intenzivnih vremenskih pojavov, kot so orkani, poplave in suše. Taljenje ledenikov in arktičnega ledu prispeva k spremembam v ekosistemih, kar ogroža številne živalske in rastlinske vrste. Podnebne spremembe vplivajo tudi na kmetijstvo, zmanjšujejo razpoložljivost pitne vode in povzročajo migracije prebivalstva. Zato je nujno potrebno globalno sodelovanje, prehod na obnovljive vire energije in trajnostne prakse v vseh sektorjih družbe.

Priložnost za vas

Evropski hackathon je pobuda, namenjena spodbujanju in združevanju državljanov ter raziskovalcev iz različnih držav v skupno prizadevanje za razvijanje tehnoloških in družbenih inovacijskih rešitev, ki bi naslavljale podnebne izzive.

Zakaj sodelovati?

  • Povezovanje: Spoznajte podobno misleče ljudi, ki jih zanima reševanje inovativnih podnebnih izzivov.
  • Sodelovanje: Delajte v timu pri razvoju tehničnih in socialnih rešitev.
  • Izobraževanje: Naučite se o podjetništvu, trajnosti, socialnih inovacijah in še več.
  • Nagrade: Zmagajte na lokalnem hackathonu in se potegujte za 5.000 € v evropskem finalu.

PRIJAVLJAM SE!

Datum: 20.6. – 22.6.2024
Kraj: Online
Potek:
četrtek, 16.00 – 20.00
petek, 14.00 – 18.00
sobota, 10.00 – 19.00

Kdo in kako lahko sodeluje?

Pozivamo vse raziskovalce in posameznike, ki bi želeli prispevati svoje strokovno znanje in raziskovalne sposobnosti, da se pridružijo tej iniciativi. Skupaj bomo združili moči in znanja za razvoj učinkovitih rešitev, ki bodo pripomogle k boljšemu in bolj trajnostnemu svetu.

Pridružite se nam! Delite podnebno težavo, ki je pomembna za vaše območje, pridružite se tekmovanju in dovolite, da vaše ideje zasijejo!

Pripravimo se na prihodnost – skupaj lahko naredimo spremembo!

Rok za priijavo: 17.6.2024, obrazec za prijavo najdeš TUKAJ

Nagrade

2 zmagovalni ekipi čaka:

  • 500 € denarne nagrade na ekipo,
  • zagotovljeno mesto za izmenjavo v EU v programu Erasmus za mlade podjetnike, v kolikor izpolnjujete pogoje,
  • 48 urno mentoriranje in priprava za evropsko finale,
  • potegovanje za 5.000 € za zmagovalca evropskega finala.