Evropske študentske organizacije podprle resolucijo ŠOS

Ljubljana, 12. november 2020 – študentske organizacije, združene v Evropsko študentsko organizacijo (ESU – European Student Union) so na predlog Študentske organizacije Slovenije podprle resolucijo, s katero je ŠOS opozoril na posledice pandemije bolezni COVID-19 na študente.

Na 79. skupščini ESU je ŠOS predlagal resolucijo, s katero opozarja na negativne posledice omejevalnih ukrepov, sprejetih v namen preprečevanja širjenja bolezni COVID-19, na študijski proces. Resolucija prav tako opozarja na visoke življenjske stroške in stroške študija, ki so jih študenti dolžni kriti, kljub temu, da študijski proces ne poteka običajno, prav tako pa se ne zagotavlja običajna kakovost izobraževanja.

Zato ESU poziva vse države članice in Evropsko unijo k povečanju aktivnosti pri zagotavljanju pomoči študentom, še posebej socialno ogroženim. Države članice in EU poziva k zagotovitvi dovoljšne finančnih pomoči študentom ter k odpravljanju številnih preprek in škodljivih posledic uveljavitve omejevalnih ukrepov, ki otežujejo uspešen študijski proces.

Celotno besedilo resolucije je dostopno tu.