Krvodajalska akcija – Častim pol litra!

Vsaka četrta oseba bo enkrat v življenju potrebovala darovano kri. Vsak krvodajalec pa lahko že v desetih minutah, kolikor traja odvzem krvi, pomaga, da kar tri življenja tečejo dalje.

Tega se na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) in študenti dobro zavedajo in solidarno pomagajo s tradicionalno krvodajalsko akcijo “Častim pol litra!” Študenti vsakoletno izvedejo dve krvodajalski akciji (spomladi in jeseni), uspeh pa je vsako leto večji, saj  število krvodajalcev letno narašča, jeseni se je Častim pol litra udeležilo kar 1.594 posameznikov v 17. različnih krajih po Sloveniji.

Tokratna spomladanska študentska krvodajalska akcija bo potekala skozi celoten april, kri pa bo možno darovati v različnih krajih po Sloveniji, v organizaciji študentskih organizacij ŠOU-Lj, ŠOUM in ŠOUP ter številnih študentskih klubov.
Seznam terminov in lokacij je objavljen na spletni strani www.castimkri.si in FB strani “Častim pol litra”.

Vsi študenti, ki lahko darujejo kri, so vabljeni, da se vnovič številčno odzovejo povabilu in častijo rundo, ki rešuje življenja. Študenti, ki jim predlagani termini ne ustrezajo, pa so vabljeni, da se kadarkoli zglasijo na območnih enotah Zavoda RS za transfuzijsko medicino, saj so potrebe po krvi skozi vso leto velike.

Krvodajalska akcija traja cel april, vabljeni k udeležbi!