Ambulanta SFU Ljubljana organizira terapevtske obravnave

V mesecu aprilu Ambulanta Sigmund Freud University (SFU) Ljubljana začela z izvajanjem različnih terapevtskih skupin, ki so namenjene premagovanju sodobnih življenjskih izzivov.

Idejni koncept moči skupinskega dela pri razumevanju in reševanju težav, s katerimi se soočamo prinaša skupinsko delo in z obravnavo omogoča izmenjavo izkušenj ter nudenje podpore med udeleženci, ki imajo podobne težave.

Cilji terapevtske skupine so zagotoviti podporo, spodbujati učenje novih veščin, razvijati medosebne spretnosti, omogočati osebno rast in soočanje s strahovi. Prednosti vključitve v skupino pa so povezanost, podpora skupnosti, raznolikost perspektiv, strokovno vodenje in zmanjšanje stigmatizacije.

Psihoterapevtska skupina za mlade odrasle je namenjena podpori in razumevanju pri osamosvajanju. Vodenje skupine temelji na kombinaciji terapevtskih pogovorov, usmerjenega pristopa v prihodnost ter kreativnih terapevtskih metod.

Cilji vključujejo obvladovanje tesnobe, krepitev samozavesti in razvijanje strategij za osebno rast. Skupina bo nudila varno okolje za izmenjavo izkušenj in učenje od drugih udeležencev. Vodili jo bosta Pina Pušnik-Jamnikar, BA.pth. in Lona Markon, BA.pth.

Več informacij najdete TUKAJ.