Pomisli in povej na glas!

Zaključna konferenca Pomisli in povej na glas!, ki bo potekala v petek, 17. 6 ob 10.30h v Hiši Evropske unije je prispevati k aktivnejšemu državljanstvu in participaciji mladih ter izpostaviti mladinske problematike, katerim je že danes potrebno dati veliko pozornosti, v prihodnosti pa bodo pomembno vplivale na nadaljnji razvoj evropske integracije. Osrednji dokument projekta predstavlja Strategija EU za mlade 2019 – 2027, ki zajema 11 ključnih področij, ki bodo pomembno vplivale na življenje evropski državljanov v prihodnosti.
V sled temu bo zaključna konferenca z vmesnim odmorom razdeljena na dva dela. Prvi del konference bo namenjen aktivnemu državljanstvu in participaciji mladih, v drugem delu pa se bomo dotaknili Strategije EU za mlade 2019 – 2027 in predstavili dokument, v katerem so zbrani ukrepi, ki so jih tekom šolskega leta pripravili mladi iz različnih srednjih šol po Sloveniji.
V debati bodo sodelovali področni strokovnjaki, ki bodo o navednih temah razpravljali s predstavniki mladinskih organizacij, ki so hkrati tudi soorganizatorji konference. Konferenco tako skupaj organiziramo IPM Akademija, Mladinski svet Slovenije, Dijaška organizacija Slovenije, Dijaška skupnost Ljubljana in Študentska organizacija Slovenije.
🎟 Število mest na konferenci je omejeno, zato je obvezna prijava na dogodek:
Urnik konference:
𝟷𝟶:𝟹𝟶 – 𝟷𝟶:𝟺𝟻 𝙽𝚊𝚐𝚘𝚟𝚘𝚛
𝟷𝟶:𝟺𝟻 – 𝟷𝟸:𝟷𝟻 𝙾𝚔𝚛𝚘𝚐𝚕𝚊 𝚖𝚒𝚣𝚊 𝚗𝚊 𝚝𝚎𝚖𝚘 𝚊𝚔𝚝𝚒𝚟𝚗𝚎𝚐𝚊 𝚍𝚛ž𝚊𝚟𝚕𝚓𝚊𝚗𝚜𝚝𝚟𝚊 𝚒𝚗 𝚙𝚊𝚛𝚝𝚒𝚌𝚒𝚙𝚊𝚌𝚒𝚓𝚎
𝟷𝟸:𝟷𝟻 – 𝟷𝟸:𝟹𝟶 𝙾𝚍𝚖𝚘𝚛
𝟷𝟸:𝟹𝟶 – 𝟷𝟺:𝟶𝟶 𝙾𝚔𝚛𝚘𝚐𝚕𝚊 𝚖𝚒𝚣𝚊 𝚗𝚊 𝚝𝚎𝚖𝚘 𝚒𝚣𝚟𝚊𝚓𝚊𝚗𝚓𝚊 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚝𝚎𝚐𝚒𝚓𝚎 𝙴𝚄 𝚣𝚊 𝚖𝚕𝚊𝚍𝚎 𝟸𝟶𝟷𝟿 – 𝟸𝟶𝟸𝟽
𝟷𝟺:𝟶𝟶 – 𝟷𝟺:𝟹𝟶 𝙿𝚘𝚐𝚘𝚜𝚝𝚒𝚝𝚎𝚟 𝚙𝚘 𝚔𝚘𝚗𝚏𝚎𝚛𝚎𝚗𝚌𝚒