30. dobrodelni Študentski tek na grad bo potekal prihodnji torek

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani vabi na tradicionalni Študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu, ki bo potekal v torek, 23. maja. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen: ob prijavi bodo udeleženci lahko oddali izdelke za higiensko oskrbo in prehranske izdelke za družine v stiski v Sloveniji. Prvih 1.000 udeležencev v cilju prejme spominsko majico 30. študentskega teka na grad.

Prijave sprejemajo do nedelje, 21. maja. Za več informacij kliknite tukaj.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo Študentski tek na grad se spodbuja gibanje za zdravje – tek, kot najbolj dostopno oblik športno gibalne aktivnosti. Od leta 2016 pa je Študentski tek na grad tudi dobrodelna prireditev s katero študente spodbujajo k solidarnosti in dobrodelnosti.

Bistvo Študentskega teka na grad ni tekmovalnost. Študentski tek na grad je športno rekreativno tekaško druženje na trasi dolžine zgolj 2,3 km. Teka se lahko udeležite brez meritve časa – brez končne razvrstitve ali z meritvijo časa. Prijave v kategorijo »z meritvijo časa« sprejemajo do nedelje,  21. maja, medtem ko bodo prijave v kategorijo »brez meritve časa« možno na dan teka, 23. maja, na Prešernovem trgu med 17. in 18. uro. Kljub temu, da je Študentski tek na grad namenjen predvsem študentom, lahko na teku sodelujejo vsi v treh kategorijah: študenti, dijaki in občani (brez omejitev). Vsi tekači v cilju prejmejo osvežilno pijačo: vodo in izotonični napitek Oshee. Prvih 1.000 tekačic in tekačev v cilju prejme spominsko majico teka.

Študentski tek na grad je od leta 2016 tudi dobrodelen. V sodelovanju s Slovensko Karitas in Mlado Karitas bodo tudi letos zbirali prehranske izdelke ter izdelke za higiensko rabo za potrebe družin v stiski.

Ne odlašajte in se prijavite zdaj!