Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih
Objave klubov
Čipkarija letos kar cel teden dni

Čipkarija letos kar cel teden dni

Vpisal: Klub idrijskih študentov \\ KATEGORIJA: Študentska zabava

Festival Čipkarija, ki si z idrijsko čipko sicer deli le koren besede, ne pa tudi tematike, bo letos idrijska prizorišča zavzel že 17. leto zapored. Letos premierno celotedenski festival bo mladim iz Idrije in okolice ponudil kulturne, ustvarjalne, športne, zabavne in glasbene prireditve med 18. in 25. avgustom.

Projekt, ki ga organizira Klub idrijskih študentov, teži k celovitosti in raznovrstnosti. Prav zato se trudimo v teden dni vsakodnevnega dogajanja uvrstiti najrazličnejša športna tekmovanja, ustvarjalne delavnice, filmske projekcije in nepogrešljiv glasbeni program, ki ga idrijsko občinstvo še posebej navdušeno pričakuje.

Uvod v festival bo v soboto, 18. avgusta, predstavljal simbolno zasnovan Tek iz klawnce w Swenak, ki bo humorno ponazoril beg pujska pred krutim koncem nazaj v svoj dom. Swenak, sicer klubski prostor in odprto prizorišče pod taktirko Kluba. Tam bo v večernih urah za dub step in drum'n'bass glasbeno ozračje skrbela zasedba Vibe Department.

Nedelja je rezervirana za športne sladokusce, saj bo v Spodnji Idriji organiziran Turnir v odbojki na mivki, jazz navdušenci pa so povabljeni na Jazzarijo v ponedeljek zvečer v park ob Mestnem trgu. Bolj kreativni nikakor ne smejo spregledati ustvarjalnih delavnic, ki se bodo na Mestnem trgu v Idriji odvijale prek celega tedna. Med njimi gre posebej izpostaviti torkovo delavnico glasbenih instrumentov iz naravnih materialov, ki jo bo vodil Samo Kutin, član zasedbe Salamandra salamandra, ki bo tistega večera tudi nastopila v parku ob Mestnem trgu. Sredino delavnico izdelave naravnega mila in mazila za ustnice bo vodila Vanja Troha iz Naturaline.

Čipkarije si brez prijetnega okolja idrijske Mejce že nekaj let ne gre več predstavljati. Iz centra mesta rahlo umaknjena zelena atmosfera na obrežju Idrijce bo v sredo prizorišče že tradicionalnega Reggae Nighta, ki se mu letos pridružuje tudi okrogla miza, povezana s problematiko drog med mladimi v Sloveniji. V četrtek ponovno oživi najstarejše zidano gledališče na Slovenskem - Filmsko gledališče Idrija. Na njegovem platnu bo moč videti animirani film Lorax, francosko komedijo Prijatelja ter filmsko uspešnico Sneguljčica in lovec.

Vrhunec Čipkarije 2012 bo seveda tudi letos predstavljal konec tedna. V petek povabljeni na elektroniko, kjer bodo nastopili Marko Nastić, Nikashy, Chris C., Alex Ranerro, Gee in Alexserra. Sobotno popoldne bo za zabavo poskrbela družabna igra "Idrc, ne jezi se" v naravni velikosti, zvečer pa na oder prihajajo Elvis Jackson, domačini Putrauke, Sell Out in Run2None.

Več o programu najdete na www.cipkarija.si!